Доколку не биде донесен нов закон за попис, Левица продолжува со кампањата „Не Отворам Врата”

не отворам врата левица попис бојкот

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Соопштение до јавност

Ја известуваме јавноста дека, имаме индиции за „одложувањето“ на донесувањето на нов Закон за попис, дека е намерно издејствувано и договорено, за да може кампањата на нелигитимниот попис сепак да започне. Скандалозната изјава на министерот за правда, Бојан Маричиќ, дека добиените податоци ќе бидат внесени во пописот во октомври, навестува дека владејачката коалиција се обидува да ги спречи сите обиди за усвојување нов закон и методологија и реализирање на пописен фалсификат. Фактот дека на лидерската средба беше одлучено да продолжи пописот во дијаспората, што патем е еден преседан во европската практика, јасно покажува дека обидот за фалсификат е само пролонгиран!

Имаме силни сомнежи дека во наредните неколку дена власта, ќе врши тивко попишување, со цел да се одолговлекува процесот на одложувањето на Законот за попис, колку што е можно подолго.

Иако пописот изминатиов период беше целосно делигитимиран, очигледно е дека власта е спремна насилнички и противзаконски да го спроведе. А на ова укажуваат фактите дека:

Македонија е единствена земја каде се попишува дијаспора;
Единствената земја каде граѓани ќе се попишуваат само со давање на ЕМБГ;
Единствената земја каде трети лица можат да даваат лични податоци кои се заштитени со меѓународни конвенции;
Единствената земја каде во законот за попис јасно не се дефинирани документите за индетификација;
Единствена земја каде на една партија (ДУИ) со само 15 пратеници во Собранието и е дадено моќ на ВЕТО;
И на крај, единствена земја каде, членови на Владата, на државна сметка лобираат по други држави за попишувањето само на една етничка заедница!

Народот нема да учествува во овој очигледен криминал и план за етнички инженеринг!

Партијата Левица го повикува народот да пружи пасивен отпор и од денес да им каже големо НЕ на насилничките власти, доколку се дрзнат да го започнат пописот без донесување на нов Закон за попис по сите меѓународни стандарди и со консензус од сите парламентарни партии!
Во спротивно сите заедно сплотени НЕ ОТВОРАМЕ ВРАТА на фингиран попис!

#НеОтворамВрата

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
01 април, 2021

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ