ДУИ и СДС ја изгубија локалната власт во главниот град – Парламентарната опозиција обезбеди мнозинство во Скопје

левица скопје

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Ја известуваме јавноста дека досегашната парламентарна опозиција во македонското Собрание, преку своите освоени советници во Град Скопје на последните Локални избори 2021, обезбедија апсолутно мнозинство од 24 советници од вкупниот број на 45 советници во Советот на Град Скопје.

Новото градско мнозинство ќе функционира по принципот на конкретна соработка на точно одредени програмски проекти кои се во јавен интерес на народот и исклучиво за доброто на локалните жители и на месното население.

Со ова, обзнануваме дека актуелната владина коалиција на СДС и ДУИ ќе биде опозиција во градот Скопје! Следуваат многу подобри денови во раководењето со градот, во корист на сите жители на Скопје и на неговите општини.

Мнозинството советници во Советот на Град Скопје
(28 октомври 2021)

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ