Иницијатива за формирање на Комисија за утврдување на материјална штета настаната од пожарот кај Ѓавато

Левица Богданци_Levica Bogdanci

Loading

Тагови:

Донирај онлајн


На ден 26. 07. 2022 година од страна на членот на Совет на Левица, Тодоров, поднесена е Иницијатива за формирање на Комисија за утврдување на материјална штета настаната од пожарот кој го зафати с.Ѓавато и м.в Погана.

Оваа комисија треба да изврши увид за причинета материјална штета на приватните имоти на граѓаните во с. Ѓавато како и да изврши проценка во соработка со Јавното претпријатие за стопанисување со државни шуми ,,Македонски шуми ” , колкава штета е предизвикана на растителниот и животински свет.

Истата комисија да изготви предлог- одлука заедно со градоначалникот за целосно обештетување на граѓаните.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – БОГДАНЦИ

26.07.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ