Левица единствена партија која се залага за социјална правда

левица црвено

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Левица препознава дека социјалната правда освен што подразбира искоренување на сиромаштијата, таа претставува и еднаков пристап до економските можности, ресурсите и достоинствен животен стандард за сите луѓе.

Ова значи решавање на системски прашања како што се дискриминацијата, родовата нееднаквост на работното место и домот, невработеноста, како и недостигот на пристап до здравствена заштита и образование.

331491525 480006354178513 8203746396664205405 n

Денес, на Меѓународниот ден на социјалната правда, Левица се солидаризира со сите оние кои се борат за поправеден и порамноправен свет. Овој ден служи како потсетник за тековната борба за социјална правда и потребата од континуирана акција.

Како социјалистичка партија, веруваме во создавање на општество каде што секој човек е ценет и има способност да го достигне својот целосен потенцијал.

На овој Меѓународен ден на социјалната правда, повторно да се посветиме на стремежот за свет кој е рамноправен и праведен.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

20.02.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ