Левица нема да учествува во работните групи за промена на Уставот

левица црвено

Тагови:

Донирај онлајн

Партијата Левица одлучно и со индигнација ја одбива поканата за учество во т.н. работните групи за најавената повторна насилна промена на Уставот!

Ултиматумот на бугарските служби и агендата на Софиската платформа која ја поткрепува пробугарската власт на ДУИ и СДС, не ја прифаќаме и истата мора да биде остро одбиена од сите релевантни политички чинители на кои државните интереси им се од највисок приоритет.

Спротиставувањето на ова потчинување пред соседните апетити претставува антифашистички чин, независно од сите лаги за европска извесност која квислиншката власт лажно ја ветува.

Затоа, повеќе од било кога, потребна е одбрана на државата и македонските национални интереси. Во нивна одбрана Левица ако треба ќе застане и сама.

Отварањето на Уставот е ПРЕДАВСТВО!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

08.04.2023

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ