Левица – Аеродром: Злоупотреба на општината за политички маркетинг

org-color-Web Лого квадрат долу текст релолуција x 5 НА ЦРВЕНА

Во работата на Oпштина Аеродром, под палката на новиот градоначалник Тимчо Муцунски, се провлекува еден континуиран проблем на нецелосно и половично извршена работа. Истата пред граѓаните и јавноста се претставува како огромен успех и достигнување при што политички се злоупотребува општината.

Наместо општината да биде вистински сервис за жителите на Аеродром, таа се користи за политички маркетинг, кој не соодветствува со реалноста на терен.

Имено, по поплаките на граѓаните околу еден хаварисан автомобил во близина на ООУ „Љубен Лапе“, кој претставуваше потенцијална опасност за децата, општината го тргна автомобилот од таа локација. Наместо истиот веднаш да заврши во отпад, заврши под железничката станица каде има голема фреквенција на пешаци, меѓу кои добар дел и деца.

Друг ваков случај каде работите се извршуваат површно и нецелосно е дивата депонија при кејот на Вардар, во населбата Долно Лисиче која е исчистена само во видливиот покрај патот. Делот непосредно на брегот на реката Вардар не е воопшто исчистен.
Потсетување и за отворањето на половично реновираното стадионче во Ново Лисиче за кое реагиравме во еден од претходните пресови.

Бараме од Општина Аеродром да се престане со злоупотреба на самата општината за гол политички маркетинг, кога во суштина работата како во овие конкретни три случаи, а и во други за кои допрва ќе реагираме, не е докрај или е половично завршена.

 

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО АЕРОДРОМ
18 февруари, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ