Левица Богданци: Пратеничката Драгица Ѓавочанова од СДС наплатила 645 477 денари за патни трошоци од почетокот на нејзиниот мандат

Levica Bogdanci SDSM patni_Левица Богданци СДСМ патни

Пратеничката Драгица Ѓавочанова за нејзиниот тригодишен мандат наплатила 645,477.00 денари за патни трошоци, покрај нејзината пратеничка плата што изнесува над 100,000.00 денари.

️Овој факт, ја става Ѓавочанова помеѓу топ 5 пратеници со најмногу наплатени патни трошоци.

Дали безгласната пратеничка некогаш има земено збор на пратеничката говорница во Собранието на РМ, со цел да даде предлог или да побара решение за веќе постоечките проблеми во Општина Богданци.

Дали во овие три години, пратеничката изусти збор за Регионалниот пат Р 1109, за негова реконструкција, иако сите знаеме дека во предвечерието на изборите, доби гласови и подршка за остварување на овој проект кој е од витално значење за развојот на општината.

Време е, пратениците кои не работат за доброто на граѓаните, а кои ги користат сите бенефити на функцијата, да станат минато.

Левица како политичка партија се залага за патни трошоци во износ од месечна автобуска карта за да не се продолжи ваквата злоупотреба.

Levitsa Bogdantsi Levica Bogdanci

 

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО БОГДАНЦИ
25 мај, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ