Левица – ЛО Битола засади дрвца на местото на уништениот дрворед на „Рузвелтова“

Левица Ло Битола Дрвца

Денес дел од активистите на Левица – Битола, организираа акција на улица „Рузвелтова“ со засадување на дрвца на местото на уништениот дрворед од страна на општината од кадешто испратија неколку пораки со транспаренти.

Зелените површини и урбаниот простор не смеат да бидат предмет на градежно силување.

За жал, штетата која е направена од градоначалничката Наташа Петровска е тешко поправлива.

Да не дозволиме ова зло да се повтори во иднина!

Битолчани не забораваат!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО БИТОЛА
08 мај, 2021

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ