Левица Велес: Жителите од село Сујаклари сè уште чекаат да се реализира ветувањето дадено од градоначалникот Колев

selo Sujaklari_село Сујаклари

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Градоначалникот на Општина Велес пред скоро 3 месеци го посети село Сујаклари и на жителите им ветил:

  • Поправка на една табла за кош
  • Поправка на седишта од лулките
  • Поправка на клацкалки и замена на седиштата на клацкалките
  • Фарбање на металниот дел од урбаната опрема
  • Набавка на лексан и поставување на двете страни на автобуската постојка
И покрај тоа што градоначалникот Колев на 24.01.2022 издал налог за работа до ЈКП Дервен, НИШТО од ветеното не е реализирано. Затоа како советничка група на Левица во советот на Општина Велес бараме итна реализација на ветеното, со цел децата во село Сујаклари да имаат пристојно и безбедно место каде би го поминувале своето слободно време.

– Членовите на Совет на Општина Велес, од политичката партија Левица, директно од терен

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО ВЕЛЕС
28 март, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ