Масовни предизборни вработувања во училиштата во Гевгелија

Партиски вработувања училишта гевгелија

Вчера на 26 јули, во екот на годишните одмори, излегоа огласи за вработување на наставен кадар во училиштата во Општина Гевгелија, оглас кој трае цели два дена.

Имено, во средното училиште “Јосиф Јосифовски” се вработуваат 6 наставници, во основното училиште “Климент Охридски” од Миравци дури 18 наставници, во “Крсте Мисирков” 14 наставници, “Владо Кантарџиев” 7 наставници и “Ристо Шуклев” од Негорци 14 наставници.

Овие договорени вработувања низ училиштата во Општина Гевгелија се случуваат пред локалните избори во октомври, кога СДСМ ќе си замине од власт во Општината.
До кога наставниот кадар ќе биде предмет на партиско – политички договарања и пазарења?

До кога вистинските професионалци помеѓу наставниците како и учениците, ќе трпат од игрите и борбата за гласови на политичките партии на власт?

224188183 3215770295317918 7344326353593552714 n

224027776 3215770351984579 8715282934915331699 n224126327 3215770395317908 6723932319312931588 n

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО ГЕВГЕЛИЈА
27 јули, 2021

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ