Реакција на Левица по повод насилството во Собранието

levica-logo

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Вечерва народот не го презеде Собранието. Вечерва група насилници, без најмал отпор од полицијата и обезбедувањето, влегоа физички да се пресметаат со пратениците на парламентарното мнозинство и притоа да им нанесат физички повреди. Останатите протестирачи нужно е што побрзо да излезат од зградата на Собранието, како не би станале соучесници со сторителите на кривичните дела.

Наредбодавачите што го дозволија ова, сносат кривична одговорност. За тешките кривични дела – и затворски казни!

Нашите членови поради запалена слика и скршена вазна сеуште ги влечат по судови, затоа што се спротивставија на криминалната банда.

Редно е службите на МВР самите да ги отстранат натрапниците и да ги затворат наредбодавачите, раководството на ДПМНЕ. Доколку тоа не се случи, тие ќе го отворат патот на граѓански судир, а во таква ситуација обичниот народ губи!

Долу национализмот и поделбата на народот! Не сакаме војна и диктатура, сакаме пристоен живот!


Sonte, populli nuk e mori Kuvendin. Sonte një grupë dhunues pa aspak rezistencë të policisë dhe sigurimit, fizikisht hynë të llogariten me deputetët të opozitës parlamentare, në ndërkohë u shkaktuan lëndime fizike. Protestuesit të tjerë duhet sa më shpejtë të dalin nga ndërtesa e Kuvendit, që të mos jenë bashkëfajtorë me autorët e krimeve.

Urdhëruesit që e lejuan këtë, mbajnë përgjegjësi penale. Për krime të rënda – dhe dënim me burg!
Anëtarët tonë për shkak të fotografisë të ndezur dhe një vazo të thyer akoma gjykohen nëpër gjyqe, për shkak se iu kundërshtuan bandës kriminele.

Është koha kur shërbimet e MPB duhet vetë do ti heqin ndërhyrësit dhe do ti burgosin urdhëruesit, lidershipin e DPMNE-së. Në qoftë se kjo nuk ndodh, ata do ta hapin rrugën të ndeshjes qytetare dhe në situatë të tillë populli i rëndomtë humb!

Poshtë nacionalizmi dhe ndarja e popullit! Nuk duam luftë dhe diktaturë, duam jetë të njerëzishme!

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ