Неспособна Влада – Вработените во градинките без плата

312242311_687822302700837_3287019504046748062_n

Владата да поднесе оставка како причинител на низа социјални инциденти за работниците во државата и поради неспособноста да ги санира последиците. Платите за септември да бидат исплатени веднаш!

Секој сектор почнува да се соочува со неисплатени плати на работниците во екот на најголемата рецесија. Неспособноста на Владата сега ги остави без надоместок вработените во градинките.

Немарноста кон работниците и деструктивните политики на Владата го водат општествово кон социјална катастрофа. Откако луѓето се доведени на раб на достоинството и егзистенцијата, доцнењето на платите создава нови непремостливи финансиски последици по граѓаните.Левица ги поддржува вработените во градинките во остварувањето на основните работнички права!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
26.10.2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ