Поклон, почит и тага за загинатите кај Карпалак

LO Tetovo_ЛО Тетово

Loading

Тагови:

Донирај онлајн


Со поклон, почит и тага пред спомен обележјето кај Карпалак почна одбележувањето на трагичниот настан кај месноста Карпалак.

297406929 436499561855793 2928676863678187873 n

На 8 август 2001 година на автопатот Тетово – Скопје во близина на селото Групчин кај месноста Карпалак од заседа беше нападнат конвој на Армијата, при што загинаа десет армиски припадници – Нане Наумоски, Сашо Китаноски, Горан Миноски, Ердован Шабаноски, Љубе Грујоски, Бранко Секулоски, Дарко Вељаноски, Пеце Секулоски, Веби Рушитоски, Марко Деспотоски, сите од Прилеп и Прилепско.

Оддавајќи им почит на загинатите бранители, пред спомен обележјето се поклонија и положија цвеќе активистите на ЛО Левица од Тетово.

Спомените и тагата остануваат и по дваесет и една година, како вчера да било.

Слава им!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ТЕТОВО

08.08.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ