Помен за прерано загинатиот полицаец Жарко Кузмановски

brvenica

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Денес е ден на победата над фашизмот , но и тажен ден за Брвеница, за семејството на загинатиот припадник на Македонската полиција Жарко Кузмановски од антитерористичката акција во Диво насеље во Куманово во 2015 година.

Денес, на 09.05. 2022 година , по повод седум годинишнината од Диво насеље , во чест за вечен помен во родната Брвеница , беше откриена спомен биста за нашиот непрежален Жарко Кузмановски.

Извршувајќи службена задача, со уште седум колеги . прерано го загуби својот живот во полициската операција за наутрализација на терористичката ОНА во кумановско , во одбрана на својата татковина Македонија.

Да не се повтори!

Слава им!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА-Брвеница

09 мај, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ