СДС нема легитимитет да говори за насилство на протести

290598727_606821344134267_3720655057809278855_n

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Откако вчера квислиншката власт се соочи со искрениот револт на народот, истата се обидува со перфидни методи да даде друга димензија на протестите – во нивниот препознатлив манипулативен и спинувачки стил.

Благодарение на совесни вработени во службите, до нас пристигна информации дека власта има сериозни намери да вклучи провокатори во протестите. Се со цел да предизвикаат сериозни нарушувања на јавниот ред и мир за да ги оправдаат нивните полициско – репресивни активности и да се обесхрабри македонскиот народ да дојде да го изрази правото на протест против националните предавства.

Ваквите методи на делување не се воопшто за изненадувањеод страна на еден тоталитарен и хибриден режим. Нашите членови во ниту еден момент не ја загрозија безбедноста на полициските службеници вчера, ниту пак фрлаа со тврди предмети – а така ќе биде и на денешниот протест.

Потенцираме дека членовите на Левица не носат фантомки, а секое лице кое во таква форма ќе биде забележано ќе биде изолирано и нема да му се даде поддршка во неговите активности.

СДС нема никаков легитимитет да говори за насилство на протести – затоа што сиот народ е свесен на каков начин дојдоа на власт!

Кога неправдата станува закон – отпорот станува должност.

ПРОДОЛЖУВАМЕ ДО ПАД НА ХИБРИДНИОТ РЕЖИМ!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

05.07.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ