Shqiptarët dhe maqedonasit së bashku do të bojkotojnë (Албанците и Македонците заедно ќе Бојкотираат)

levica

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Në frymën e traditës së lavdishme të Republikës së Krushevës, të frymëzuar nga Manifesti i Krushevës, i cili u bën thirrje maqedonasve dhe shqiptarëve të bashkohen dhe luftojnë kundër tiranisë, më 30 shtator, E Majta u bën thirrje shqiptarëve, bashkë me maqedonasit dhe të gjitha etnitë e tjera, të bojkotojnë masovisht referendumit!

Mos lejoni të mashtroheni nga propagandat e flliqta se ky referendum ka të bëjë një standard më të lartë dhe hyrjen e Maqedonisë në BE. Ky referendum ka një qëllim të vetëm dhe ai është të sjellë Republikën e Maqedonisë në NATO, në kuriz të popullit maqedonas përmes procesit të poshtërimit, mohimit dhe vetë-shkatërrimit! Le të mos i lëmë fëmijët të  na vdesin për interesat e të tjerëve!

Shqipëria është anëtare e NATO-s që nga viti 2009,  a është populli shqiptar më i lumtur se ai maqedonas? A zhvillohet ekonomikisht, a ndërtohen shkolla, spitale, rrugë, fabrika?  A  emigrojnë shqiptarët më pak? Jo! Ashtu si Maqedonia dhe Shqipëria po bien ekonomikisht! Ne të gjithë këtu vdesim qetësisht, së bashku njëri me tjetrin, ne jemi të huaj në vendet tona!

Prandaj nacionalizmin dhe mashtrimin se NATO ose dikush tjetër do ta kryejnë punën tonë në shtëpi duhet t’i hedhin poshtë dhe ta marrin fatin në duart e tona! Të gjithë së bashku, shqiptarët dhe maqedonasit! Së bashku do ta ndërtojmë këtë vend për të gjithë në mënyrë të barabartë!

Një shqiptar i varfër nuk duhet të përdoret si një instrument kundër një maqedonasi të varfër! Dhe sot, kur minoritetet shqiptare dhe maqedonase ende refuzohen në Greqi, shqiptarët duhet të qëndrojnë me maqedonasit të solidarizohen dhe t’i mbështesin ata në luftën kundër kësaj padrejtësie historike! Sepse shqiptarët e dinë se çfarë është padrejtësi!

Qëndroni në shtëpi, mos shkoni në votime, mos u bëni pjesë e këtij procesi të turpshëm dhe degradues! Më 30 shtator, njerëzit e këtij vendi do të bashkohen në rezistencën kundër inxhinierisë sociale të detyruar nga jashtë! Më 30 shtator populli do të bojkotojë!

Shqiptarët dhe maqedonasit së bashku do të bojkotojnë!

 

Во духот на славната традиција на Крушевскaта република, a инспирирани од Крушевскиот манифест кој ги повикува Македонците и Албанците на заедништво и заедничка борба против тиранијата, Левица на 30 Септември ги повикува Албанците заедно со Македонците и сите останати етникуми, масовно да го бојкотираат референдумот!

Не дозволувајте да бидете излажани од валканата пропаганда дека овој референдум има врска со повисок стандард и влегувањето на Македонија во ЕУ. Овој референдум има една и само една цел а тоа е да ја внесе Република Македонија во НАТО, на грбот на македонскиот народ низ процесот на негово понижување, негирање и самоукинување! Да не дозволиме децата да ни гинат по светот за туѓи интереси!
Албанија е членка на НАТО од 2009 година па дали албанскиот народ е посреќен од македонскиот? Дали Албанија економски се развива, дали се градат училишта, болници, патишта, фабрики? Дали Албанците помалку се иселуваат? Не! Исто како Македонија и Албанија економски се распаѓа! Сите ние тука тивко умираме, заедно едни покрај  други, странци сме во сопствените земји!
Затоа национализмот и заблудата дека НАТО или некој друг ќе ни ја заврши работата дома треба да ги отфрлиме и да си ја земеме судбината во свои раце! Сите заедно и Албанци и Македонци! Заедно ќе ја изградиме оваа земја за сите подеднакво!
Сиромашниот Албанец не смее да биде искористен као инструмент против сиромашниот Македонец! И денес кога во Грција сеуште албанското и македонското малцинство се негирани Албанците треба да застанат со Македонците од солидарност, и да ги поддржат во борбата против оваа историска неправда! Затоа што Албанците добро знаат што е неправда!
Останете дома, не излегувајте на гласање, немојте да бидете дел од овој срамен и понижувачки процес! На 30 Септември народот на оваа земја ќе се обедини во отпорот на социјалниот инжинеринг форсиран однадвор! На 30 Септември народот ќе Бојкотира!
Албанците и Македонците заедно ќе Бојкотираат!

levica

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ