Советниците од Левица ќе бараат одговорност за рушењето на Работнички Универзитет

левица велес

Почитувани сограѓани, би сакале да ве известиме дека денес советниците од Левица побараа од одделението за урбанизам да се достават следните документи за објектот што е „лепенка“ до Работнички Универзитет, кој по неговото отстранување се сруши дел од Работнички Универзитет:

-Елаборат за геомеханика на почва,
-Проектот за статика,
-Проект за заштита на градежна јама,
-Мислење од ИЗИИС и
-Елаборат за отстранување на објект

Откако ќе ни бидат доставени материјалите, ќе бидат детално разгледани од страна на секторот урбанизам на Левица и доколку се забележат пропусти и нерегуларности, соодветно ќе реагираме.

Законот мора да важи за сите подеднакво, одговорност мора да има.
288774973 336706691973615 2324275460975876144 n

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ВЕЛЕС

21.06.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ