Централниот Комитет на Левица ја одржа XVIII-та редовна сесија

ЦК Левица

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Вчера (08.05.2022) се одржа XVIII-та редовна сесија на Централниот Комитет на Левица.

На сесијата беа реафирмирани политичките позиции на Програмските сектори и Локалните ограноци, како партија со јасна политичка диференцијација, чии пратеници и советници ефективно ја артикулираат политичката волја на обичниот човек.

Како најбрзо растечко левичарско движење во Европа, на седницата се дискутираше за внатрепартиската реорганизација и беа промовирани мерки за јакнење на структурниот и идеолошкиот темел на Партијата.

Пред предизвиците на економската и енергетската криза со кои се соочува државата, во фокусот на претставниците на Левица продолжува да биде респонзивност пред проблемите на граѓаните, нивна артикулација во јавниот дискурс и нудење решенија.

Во време на тектонски промени на геополитичко ниво, Левица продолжува да биде авангардната партија која ги претставува вредностите на новото време!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА
9 мај, 2022

 

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ