Утре е „Денот Д“ – масовно во 12 часот пред Собрание против новото предавство

293065216_612436933572708_3203040745578277987_nВладејачката класа во и околу предавничката и криминогена Влада на СДС-ДУИ, исплашени од револтот на народот кој на протестите секојдневно, јасно, масовно и гласно им кажа НЕ ЗА БУГАРИЗАЦИЈАТА, ја префрла топката во Собранието на Македонија.

Очигледна е намерата на хибридниот режим да се амортизира притисокот од јавноста, кој очигледно го чувствува, па сè уште одбива да го објави Протоколот, во кој се инкорпорирани сите врховистички барања.

Поради тоа, нашите активисти кои до денес кампуваа пред Влада, утре се селат пред Собранието, каде ќе се расправа за пробугарскиот предлог. Ги повикуваме сите совесни Македонци и Македонки, кои досега неуморно маршираа секој ден, утре во 12:00 часот, да дојдат пред Собранието на Република Македонија.

Додека внатре пратениците дебатираат дали историјата и учебниците ќе бидат пишувани под бугарски диктат, дали АСНОМ и фашистичките злодела ќе се бришат поради “говор на омраза”, – народот пред Собрание гласно и јасно да порача НЕ ЗА БУГАРИЗАЦИЈА!

Владата, преку Собранието, кукавички и подло се обидува да ја легитимира бугаризацијата, несмасно искористувајќи ги пратениците од малцинските етнички групи кои не се дел од Владата, на тој начин создавајќи причина и околности за меѓуетничка омраза.

Воедно, го повикуваме сиот македонски народ, денеска повторно во 19:00 часот да излезе на протестите против недоличниот, фашистички, ултимативен и анти-македонски предлог, кој ни се поставува како услов за некаква си театрална „меѓувладина конференција“, која треба да ни биде сервирана како доказ дека преговорите за ЕУ се отпочнати, и утре да се приклучи на Кампот пред Собранието на Република Македонија во 12:00 часот на пладне.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

13.07.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ