Вандализирана бистата на Никола Вапцаров пред отворањето на македонскиот клуб во Бугарија

Левица Џиш _ Levica Dzhish

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

312990950 687139592769108 3752903772550878544 n

Непосредно пред отворањето на македонскиот клуб “Никола Вапцаров” во Бугарија, бистата на социјалистичкиот поет е вандализирана во Градскиот Парк во Скопје.

Пробугарските СДС експедитивно реагираа за опожарувањето на фашистичкиот клуб “Ванчо Михајлов” во Битола, но кога станува збор за сочувување на македонската анти-фашистичка историја, тие по автоматизам се приклонуваат кон системското тридецениско руинирање на АСНОМ-ските темели на Републиката.

Левица, како единствена анти-фашистичка партија во Собранието, со своја делегација ќе присуствува на отворањето на македонскиот клуб “Никола Вапцаров”, испраќајќи јасна порака врз кои историски личности треба да се гради соработката помеѓу балканските народи.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

24.10.2022г.

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ