(Видео) Крмов: Левица почна анти-попис кампања под мотото „НЕ ОТВОРАМ ВРАТА“

борислав крмов не отворам врата попис левица
ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ЛЕВИЦА ПО ПОВОД ПОЧНУВАЊЕ НА АНТИ-ПОПИС КАМПАЊА – „НЕ ОТВОРАМ ВРАТА“!
 
Денес пратеникот на Левица, Борислав Крмов, одржа прес – конференција од Собраниската прес – сала, по повод почетокот на кампањата на партијата против нелегалниот и наметнат Попис во услови на Пандемија.
 
Доколку процесот на Попис не се прекине, Левица ги повикува граѓаните масовно да не отвораат врата на попишувачите!
 
„Ние бараме, Пописот да се одложи на 12 месеци, т.е. да се одложи за во април 2022 година. Понатаму, да се донесе комплетно нов Закон, затоа што овој Закон има премногу недостатоци, а новиот Закон, којшто ќе се донесе да биде со широк консензус од парламентарните партии во Собранието.
 
Аргументите за тоа зошто Левица ќе ја води оваа кампања се дека овој Закон беше истуркан насила во Собранието, прво беше пуштен во редовна, а потоа тајно беше пуштен во скратена постапка, без знаење на опозицијата. Понатаму, сите амандмани на опозицијата беа одбиени. Овој Закон исто така, крши многу од принципите препорачани од ООН и ЕУРОСТАТ. Покрај тоа што крши голем дел од законите, како најголем аргумент зошто не Попис е ситуацијата со Пандемијата. Во ситуација кога имаме една од најголемите смртности во регионот, имаме огромен број на заболени, по 300-400 дневно заболени, кога се најавени и рестрикции, да се турка ваков процес насила е апсолутно недозволиво, затоа ние ќе направиме се’, да го спречиме овој Попис.“
 
#НеОтворамВрата
#ЛевицаОдПарламент 

 

 

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ