(Видео) Искажан револтот на земјоделците од цела Македонија на денешниот протест во во Прилеп

Протести земоделци прилеп

Земјоделците гневни на Власта: Додека наздравувате со чаша вино по скапите хотели, сетете се дека на лозарите им го откупивте грозјето за 2 денари.

Потта на народот ја грабате по џебови!

Додека секојдневно си делите разно разни хонорари, дневници и патарини, земјоделците во земја до колена се печат по полињата, со пот ја наводнуваат земјата, а каде се нивните права и ветувања од оваа власт?!?

Каде се ветените субвенции?

Каде се сите тие политичари кои гордо “мафтаа” со знамиња на “парадата на гордоста” ?!

На колена е цела држава, распад на и онака кревкиот систем за кој ветуваа дека ќе доживее ренесанса, тие го доуништија по исти терк како што беа тргнати претходните!

Народот повеќе не молчи !!!

Народот ќе излегува по улици за своите права!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО ПРИЛЕП
12 јули, 2021

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ