(Видео) Велешани се` уште пијаат вода од штетни азбестоцементни цевки

Левица Велес Аце Коцевски

Едно од главните ветувања на градоначалникот на Општина Велес Аце Коцевски и политичката партија СДСМ на последните локални избори во 2017 година беше “ВЕЛЕС ГРАД БЕЗ АЗБЕСТ”.

За жал и после 4 години од нивното владеење голем дел од градската водоводна мрежа е од стари азбесни цевки кои се штетни за здравјето на граѓаните, иако според стандардите на ЕУ нивната употреба одамна е забранета.

Срамно е што во 2021 година кога Велес изобилува со питка вода, поради неодговорно работење на локалните власти голем дел од велешани сè уште пијат вода штетна за нивното здравје.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ЛО ВЕЛЕС
10 јули, 2021

 

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ