Во должничко ропство со кредитите на владата на СДС и општините на ДПМНЕ

Kovacevski-Mickovski

Откако СДСМ е на кормилото на Репбулика Македонија, од 2017 година јавниот долг е пораснат за 2.85 милијарди евра. Расчеречувањето и парализирањето на економијата се случува наменски, преку задолжувања и корупција на сите нивоа на власт.

Минатогодишната победа на опозициската ВМРО-ДПМНЕ на локалните избори не доведе во ситуација каде на централно и локално ниво кохабитираат двете најголеми партии, истовремено работејќи на финансиска штета на државата, хранејќи ги сопствените структури.

Општина Аеродром на чело со ДПМНЕ важи за една од најголемите и најбогатите општини во нашата држава, која за прв пат во својата историја се задолжува со 5.4 милиони евра во период кога каматните стапки се зголемени а народот гладува!

Задолжувања на градоначалниците на ДПМНЕ има и во Гевгелија со 850 000 евра, додека во Штип има два обиди за задолжување од 4 милиони евра, и во Кочани за пола милион евра.

Двете најголеми политички партии кои заедно со ДУИ во ротација се дел од постојаната власт во изминатите децении, безидејно и безизлезно се задолжуваат со огромни кредити кои ќе требаат идните генерации да ги отплатат, со што народот станува заложник на странските финансиски центри кои ќе го диктираат начинот на исплата и поради што ќе се наметнуваат мерки на штедење.

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА

24.01.2023

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ