Во Тетово се прави сериозна повреда на Уставот со отворање на клубови на УЧК

LO Tetovo_ЛО Тетово

Отворањето на клубови во Тетово, невладини организации за величење на паднатите борци на УЧК, е уште само едно уривање на уставниот и државен поредок на Македонија и разгорување на национална омраза.

Ова што се случува е неприфатливо и претставува повеќе од сериозна провокација!

311827871 487340070105075 511071440069735018 n
Отворен клуб на УЧК во Тетово

Македонската држава целосно се обезличи, занемарувајќи ја примарната нејзина функција а тоа е промовирање и заштита на Македонскиот идентитет.

Инспирирани од дневно политички и ситни приватни економски интереси, се дозволува се и се промовира се и сешто, често и она што е во директен конфликт со Уставот и законите на државата.

Оваа владеачка гарнитура постојано работи ПРОТИВ интересите на народот и државата и единствено решение е комплетен ресет на овој корумпиран и заробен систем.

Ова што се случува е силување на македонскиот народ!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА – ТЕТОВО
10.17.2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ