Сектор спорт

DSC 8660 resize 800x445 1

Координатор

Марио Јанески

Електронска пошта

Заменик координатор

/

Контакт телефон

076/501-335

Поле на интереси

 • спорт (аматерски и професионален)
 • индивидуални и колективни / тимски спортови (атлетика, бодибилдинг, гимнастика, фитнес, боречки вештини; водени, воздушни, лизгачки, рекетни и столни спортови)
 • екипни спортови од национален интерес (фудбал, ракомет, комашка и одбојка)
 • национални сојузи/федерации на спортови
 • Олимписки игри (зимски и летни олимписки и параолимписки дисциплини)
 • балкански, европски и светски првенства
 • рекреација
 • физичка култура
 • ученички турнири
 • студентски спортски лиги
 • стопанисување со врвни спортски објекти (стадиони, арени, базени)
 • спортска инфраструктура (игралишта, сали, вежбални, теретарни)
 • спортски клубови
 • спортски натпревари
 • спортски академии
 • спортски пензии
 • навивачки групи
 • „фер-плеј“ и сузбивање хулиганизам (насилство на спортски терени)
 • млади
 • Агенција за млади и спорт
 • Македонски олимписки комитет (МОК)