Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  СЕКТОР МЕДИУМИ

  Дарко Масларковски

  КООРДИНАТОР

  sektor.mediumi.levica@gmail.com

  ЕЛЕКТРОНСКА ПОШТА

  078/434-969

  КОНТАКТ ТЕЛЕФОН

  Поле на интереси

  • слобода мислата, говорот и јавното изразување
  • слободен пристап до информации од јавен карактер
  • вести и информации
  • агрегатори на вести
  • информативни агенции
  • средства за јавно информирање (печатени и електронски медиуми)
  • новинарство и публицистика (статија, фељтон, репортажа и патопис)
  • акредитација на новинари
  • странска информативна дејност
  • регулаторни тела (АВМУ)
  • новинарски синдикати
  • новинарски професионални здруженија
  • журналистичка саморегулација (Етички кодекс)
  • истражувачко новинарство
  • клевета и навреда (граѓанска одговорност)
  • право на објава на демант, реакција или исправка
  • заштита на приватноста, честа и угледот
  • заштита на укажувачи / „свиркачи“ и извори на информации
  • кризни комуникации
  • медиуми (национални, регионални и локални медиуми)
  • медиумска регулатива (приватни и јавни медиуми)
  • медиумски студии (високи школи за новинарство)
  • медиумски работници (репортери, камермани и фоторепортери)
  • медиумска писменост (говор на омраза, лажни вести и дезинформации)
  • уредништво и сопствеништво на медиуми
  • јавен радиодифузен сервис (МРТВ)
  • радиодифузија (ТВ и радио концесии)
  • домашна продукција (образовна, информативна, играна и документарна програма)
  • кабелски оператори
  • регулација на интернет портали (импресум)
  • социјални медиуми
  • именици и корисни информации („Жолта книга“)
  • јавно огласување
  • владино рекламирање
  • билборди и јавно рекламирање
  • дигитален маркетинг
  • PR / односи со јавност (прес-конференции, реакции и соопштенија)
  • Прес-центар
  • портпарол
  • службено лице за посредување при давање информации од јавен карактер
  • официјален веб-сајт (www.levica.mk)
  • официјални профили на социјални мрежи (Фејсбук, Твитер, Инстаграм, ТикТок, ВиКонтакт, ТрутСоушл и др.)

  Членови на сектор

  ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ

  НА СЕКТОР МЕДИУМИ

  САКАШ ДА БИДЕШ ДЕЛ ОД СЕКТОР МЕДИУМИ?