НАТО


Остро го осудуваме свирепото и политички мотивирано убиство на иранскиот генерал-мајор Касем Сулејмани извршено во Багдад од страна на окупационите американски воени сили во регионот! Ваквиот непромислен акт на САД, кој не само што е нелегален и спротивен на сите меѓународни акти и конвенции, туку истиот етички е крајно неоправдан […]

Сочувство и солидарност со народите од Блискиот Исток во борбата ...


На 29.09.2016 година во Домот на АРМ во организација на Балканскиот форум за безбедност, се одржа панел-дискусија на тема „Безбедноста во програмските определби на македонските политички субјекти“, на која учество зема и Левица, претставувана од членката на ЦК на партијата, Жаклина Анастасова. Во продолжение можете да го прочитате нејзиното излагање […]

Жаклина Анастасова – Злоупотребена безбедност