ДУИ

Пратеникот од Левица Борислав Крмов беше во теренска посета на локалниот огранок во Свети Николе, каде со членството се дискутираа клучни теми и се координираа активностите на краток рок....

Во пресрет на 4-ти февруари, денот на раѓањето на Таткото на македонската нација - Гоце Делчев, официјална делегација на Левица, предводена од претседателот проф. Димитар Апасиев, за прв пат во политичката историја на независна Македонија, го посети градот КУКУШ (Егејска Македонија) – родното место на овој апостол на македонското револуционерно движење....

На последната седница на Советот на Општина Гевгелија, со мнозинство гласови од ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ, беше усвоена Одлуката за задолжување во износ од 850.000 евра....