ДУИ

Советникот на Левица во Советот на Град Скопје - АМАР МЕЦИНОВИЌ, истакна дека иако во Советот на Општина Кисела Вода е поднесена иницијатива од Левица за мерна станица кај Усје уште во септември - истата не е реализирана....

„Имаме констатација од неколку институции дека компанијата УСЈЕ е загадувач во Град Скопје. Веднаш потоа, низа медиуми излегоа во одбрана на овој олигарх....

„Иако поставувањето на мерна станица кај индустрискиот капацитет УСЈЕ не е системско решение, сепак претставува појдовна точка за детектирање на најголемите загадувачи во градот Скопје....

На денешната седница на Советот на Град Скопје, повторно се разобличи деструктивното и криминогено делување на широката коалиција од СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ....

Откако СДСМ е на кормилото на Репбулика Македонија, од 2017 година јавниот долг е пораснат за 2.85 милијарди евра. Расчеречувањето и парализирањето на економијата се случува наменски, преку задолжувања и корупција на сите нивоа на власт....

Деновиве сѐ погласни се маките на производителите на зелка на кои родот им остана на нива. Поради немање на извозни пазари, зимската зелка остана да скапува на нивите, па истата се фризира и употребува како природно ѓубриво....