здравко


На порталот pravosudstvo.mk вчера се појави текст со наслов „Ексклузивно: И левичарите барале пари од Медиа Принт Македонија“ во авторство на новинарот Љубиша Станковиќ. Авторот пишува дека членови од раководството на „Левица“ бараат пари од МПМ и прашува во каков деловен однос биле поединци од раководството на „Левица“ со МПМ. […]

Реакција на текстот „ЕКСКЛУЗИВНО: И ЛЕВИЧАРИТЕ БАРАЛЕ ПАРИ ОД „МЕДИА ...


Денес, понеделник, 29 мај, во 13.00 во Основниот суд 1 Скопје ќе продолжи судскиот процес против членот на Президиумот на Левица, Здравко Савески заради неговото учество во протестите од минатата година. Судскиот процес против Здравко Савески трае веќе повеќе од една година, но и покрај тоа е на самиот почеток. […]

Продолжува судскиот процес против членот на Президиумот на Левица, Здравко ...


Утре, петок 7 април, во 11.30 во Основниот суд Скопје 1 ќе продолжи судењето на нашиот член Здравко Савески заради неговото учество во протестите против ненародната власт од минатата година. Поради континуираните одложувања на рочиштата поради различни причини, објективни и субјективни, процесот против него трае веќе една година. Бавната правда […]

Продолжува судскиот процес против нашиот член Здравко СавескиДенес, среда, 15 јуни, во 11.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк, наспроти Собранието на Република Македонија, по повод укинувањето на мерката куќен притвор изречена на нашите членови Здравко Савески и Владимир Куновски. На прес конференцијата ќе зборуваат нашите членови Здравко и Владимир, а јавноста ќе биде […]

Покана за прес по повод укинувањето на куќниот притвор за ...


На членовите на Левица, Здравко Савески и Владимир Куновски, денеска од 11 часот, во Основен суд 1 им е закажано судење, за обвинението за учество во толпа која ќе направи кривично дело. Ним во петокот им беше продолжена мерката куќен притвор за дополнителни 30 дена. Тие се наоѓаат во куќен […]

Покана за прес конференција – Бараме ослободување на Здравко Савески ...