избори


Навидум нерешливата политичка криза, која се заканува да предизвика тешки последици по нашето општество, може да се надмине. Единствено е потребна политичка волја кај партиите кои ја доведоа ситуацијата до точка на вриење. Левица го нуди следниот концепт за надминување на политичката агонија, во која не’ доведоа неодговорните партии и […]

Има решение за политичката криза!


Повеќе од очигледно е дека Левица им боде очи на многу центри на моќ. Различна е, подемократска од сите останати, втемелена е врз принципи – принципи кои тие центри на моќ ги чувствуваат како закана за својата моќ. И затоа на аргументираните критики на Левица возвраќаат не со контрааргументи, туку […]

Нема да нè натерате да скршнеме!


Во услови кога: голем процент од населението во Р. Македонија живее во сиромаштија (460 000 луѓе се под прагот на сиромаштија, а 180 000 луѓе се во апсолутна сиромаштија), а Р. Македонија е земја со највисоки класни разлики во Европа, Р. Македонија е земја речиси без социјални програми, заедничката платформа […]

Заедничката платформа на ДУИ, Беса и Алијансата за Албанците не ...
Денес, четврток, 15 декември, во 11.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во своето седиште, кое се наоѓа на ул. Ѓуро Ѓаковиќ бр. 20, влез 1, кат 3, локал бр.12 во близина на Грчкиот конзулат. На прес конференцијата ќе се анализира новонастанатата ситуација после објавувањето на првичните резултати од изборите […]

Покана за прес – Формирање влада без ДПМНЕ


Почитувани новинари и претставници на медиумите, Политичката партија „Левица“, во петок (9 декември 2016), со почеток во 12:30 часот, во паркот „Жена Борец“ – спроти Собранието на РМ во Скопје ќе ја одржи својата завршна прес конференција, заокружувајќи ја на тој начин својата скромна предизборна кампања. Прес-конференцијата ќе биде посветена на мерките од Изборната програма […]

Покана за завршна прес-конференција: Намалување на привилегиите на пратениците