кавадарци


Работниците на „Фени Индустри“, предводени од постоечкиот синдикат, протестираат пред банките кои ја отпочнаа стечајната постапка. Нивниот протест го поддржува актуелниот градоначалник на Кавадарци. Левица апелира до работниците на „Фени Индустри“ да истраат во борбата за своите права, но не преку насоките, кои сега ги добиваат од постоечкиот синдикат, кој […]

Реакција за протестот на работниците на Фени Индустри


Положбата на младиот човек во нашиот град веќе долго време е на незавидно ниво, имено покрај економската зависност и социјалната изолираност, младиот човек во Кавадарци се соочува со потполна културна стагнација. Во нашиот град едноставно не постои институција која би ги задоволувала и развивала културните потреби на младите во него, […]

Левица Кавадарци: Културната стагнација кај младите мора да престане