оставка


Политичката партија Левица најостро го осудува патернализмот и непрофесионалноста на Министерството за внатрешни работи, Основното јавно обвинителство Скопје и уредништвата на провладините медиуми, во случајот со прерано згаснатиот живот на 21-годишниот Никола Саздовски – Саздо од општина Кисела Вода. Индикативното во случајов е тоа што постоеше обид за релативизирање на […]

С О О П Ш Т Е Н И Е ...


Старите партии се способни само за креирање кризи. Затоа, потребно е да се формира експертска влада. Сведоци сме на најновиот чин од политичката фарса во Македонија со поднесувањето оставки во Владата на РМ од страна на ДУИ. Можеби не е случајно што тоа се случи неколку часа пред 1 април, […]

Левица се залага за формирање на експертска влада


Во четврток, 14 јануари, во 11.30 часот Иницијативниот одбор на Левица ќе одржи прес конференција пред зградата на Владата на Република Македонија. На прес конференцијата ќе се побара од Груевски итно да поднесе оставка не зашто тоа било предвидено со Договорот од Пржино, туку поради тоа што ја злоупотребува власта […]

Груевски да поднесе оставка, поради злоупотреба на власта, а не ...