партија


Левица за НАТО Дваесеттина години сме под константна проНАТО пропаганда. Кај граѓаните се наметна и расшири убедување дека ако Македонија не влезе во НАТО државата ќе се распадне, а ако влеземе во НАТО дека држават ќе процвета. Негативните сценарија се неколку. Едно од сценаријата е дека ако Македонија не влезе […]

Ни под уставно име!


1Левица е единствената партија што отворено стои зад интересите на обичниот човек, на работниците, сиромашните и обесправените. „Сите партии не чинат“. „Сите се исти“. „Сите си гледаат само за себе“. Да, такви се сите досегашни партии кај нас. Но, такви не се по дефиниција сите партии. Надвор од Македонија има […]

Зошто Левица е различна од другите партии?


Во понеделник, 8 февруари, во 11.30 часот Левица ќе одржи прес конференција пред Основниот суд 2 по повод поднесувањето на документите за своја регистрација како политичка партија. Досегашните политички партии намерно го направија тежок процесот на регистрирање нова партија со цел да спречат загрозување на своите позиции на моќ. Процесот […]

Собравме 1.000 потписи! Ги поднесуваме документите за регистрација на суд!Најубавите денови се: Деновите кои сеуште не сме ги доживеале. (Назим Хикмет) Во една класична социолошка дефиниција синдикат е организација на работници која се залага за зачувување и унапредување на условите за работа. Но дали тоа е доволно широк делокруг на оваа, пред се`, социјална институција? Дали не е малку […]

Какви синдикати ни се потребни?


Блогерот Киберкотле пред некој ден нè поздрави и ни постави неколку прашања. Неговиот текст може да се прочита на следниот линк. Уште еднаш му се заблагодаруваме, и во продолжение ги даваме нашите одговори. „Тоа ме доведува до првото прашање а тоа е на кој начин планирате да ја креирате програмата […]

Одговори на прашањата од блогерот Киберкотле