плата


Левица силно ја поддржува иницијативата сите 120 пратеници во Собранието да ја донираат својата прва пратеничка плата за решавање на конкретни горливи проблеми во нашето општество. Имајќи предвид дека изминаа 30 дена од конститутивната седница во Собранието, а пратениците не заседаваа ниеднаш, сметаме дека донирањето на пратеничката плата за случаи […]

Поддршка за иницијативата пратениците да ја донираат својата прва плата


Во четврток, 26 ноември, во 12.30 часот Иницијативниот одбор на „Левица“ ќе одржи прес конференција пред Генералната дирекција на Управата за јавни приходи, која се наоѓа во близина на Народната Банка на Македонија. Повод за прес конференцијата е тивкото престанување со објавувањето на извештаите за годишните даночни пријави од страна […]

Покана за прес – УЈП да не затајува податоци за ...