платформа


Навидум нерешливата политичка криза, која се заканува да предизвика тешки последици по нашето општество, може да се надмине. Единствено е потребна политичка волја кај партиите кои ја доведоа ситуацијата до точка на вриење. Левица го нуди следниот концепт за надминување на политичката агонија, во која не’ доведоа неодговорните партии и […]

Има решение за политичката криза!


Во овој период на формирање влада по изборите, сведоци сме, по кој знае кој пат, како некои политичари, за ситни партиски пресметки, си земаат за право да го потпалуваат национализмот и да го делат народот по етничка основа. Со дебели сметки во банките, ним им се туѓи проблемите на обичниот […]

Социјална платформа | Platforma sociale


Блогерот Киберкотле пред некој ден нè поздрави и ни постави неколку прашања. Неговиот текст може да се прочита на следниот линк. Уште еднаш му се заблагодаруваме, и во продолжение ги даваме нашите одговори. „Тоа ме доведува до првото прашање а тоа е на кој начин планирате да ја креирате програмата […]

Одговори на прашањата од блогерот Киберкотле