пратеници


Во контекст на БРУКАТА што изби по пробивањето на информацијата во јавноста дека пратениците продолжија со земањето недозволиво високи суми за патни трошоци, повторно ја објавуваме колумната на членот на Президиумот на Левица Здравко Савески, од 2015 година, во врска со уште една привилегија на пратениците која ја уживаат, (л)апанажата. […]

Доста беше (л)апанажа!


Левица силно ја поддржува иницијативата сите 120 пратеници во Собранието да ја донираат својата прва пратеничка плата за решавање на конкретни горливи проблеми во нашето општество. Имајќи предвид дека изминаа 30 дена од конститутивната седница во Собранието, а пратениците не заседаваа ниеднаш, сметаме дека донирањето на пратеничката плата за случаи […]

Поддршка за иницијативата пратениците да ја донираат својата прва плата


Почитувани новинари и претставници на медиумите, Политичката партија „Левица“, во петок (9 декември 2016), со почеток во 12:30 часот, во паркот „Жена Борец“ – спроти Собранието на РМ во Скопје ќе ја одржи својата завршна прес конференција, заокружувајќи ја на тој начин својата скромна предизборна кампања. Прес-конференцијата ќе биде посветена на мерките од Изборната програма […]

Покана за завршна прес-конференција: Намалување на привилегиите на пратеницитеВо вторник, 29  декември, во 11.30 часот Иницијативниот одбор на ЛЕВИЦА ќе одржи прес конференција во Жена парк, наспроти Собранието на Република Македонија. На пресот Иницијативниот одбор на ЛЕВИЦА ќе им упати новогодишна честитка на пратениците и функционерите и ќе им порача дека во Новата 2016 година ќе се потруди, […]

ПРЕС – Додека народот тоне во сиромаштија, народните претставници пливаат ...