прес


Во понеделник, 3-ти октомври, во 11.30 часот, Левица ќе одржи прес конференција на ул. Лондонска бр.8, пред седиштето на Балкан Енерџи Груп Дооел Скопје, со цел да се запознае пошироката јавност со еден од најголемите криминали во Р. Македонија. Бидејќи институциите веќе подолго време не работат во интерес на граѓаните, […]

ПОКАНА ЗА ПРЕС – 03.10.2016


Во среда, 21 септември, во 12.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк, пред Собранието на Република Македонија, со цел да се запознае пошироката јавност со деталите околу својата иницијатива за истакнување на заеднички непартиски листи на изборите, кои би ги поддржале сите антирежимски партии. Македонија сè уште […]

Покана за прес – Иницијатива за обединување на сите антирежимски ...


Во среда, 14 септември, во 13.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк, пред Собранието на Република Македонија со цел да се запознае пошироката јавност со проблемите со кои се соочуваат работниците во МЗТ Леарница, кои веќе речиси еден месец штрајкуваат за одбрана на своето достоинство и права. […]

Покана за прес: Штрајк во Леарница: газдите рамнодушни, институциите глуви, ...Во четврток, 8 септември, во 11.00 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк, пред Собранието на Република Македонија по повод 25-годишнината од референдумот за независност на Република Македонија. На прес конференцијата ќе биде дадена оценка на осиромашувањето на мнозинството од граѓаните на Македонија во последниот четврт век, како […]

Покана за прес | 25 години независност – 25 години ...


Денес, среда, 15 јуни, во 11.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк, наспроти Собранието на Република Македонија, по повод укинувањето на мерката куќен притвор изречена на нашите членови Здравко Савески и Владимир Куновски. На прес конференцијата ќе зборуваат нашите членови Здравко и Владимир, а јавноста ќе биде […]

Покана за прес по повод укинувањето на куќниот притвор за ...


Продолжува режимската хајка врз Левица! Денеска во 12 часот, членот на Президиумот на Левица, Мариглен Демири, е повикан на информативен разговор во Основното јавно обвинителство Скопје, заради неговото учество во антирежимските протести кои започнаа со противправната и неправедна аболиција. По тој повод, Левица ќе одржи прес конференција, денес (понеделник, 9 […]

Покана за прес конференција – Продолжува режимската хајка врз Левица