протести


Работниците на „Фени Индустри“, предводени од постоечкиот синдикат, протестираат пред банките кои ја отпочнаа стечајната постапка. Нивниот протест го поддржува актуелниот градоначалник на Кавадарци. Левица апелира до работниците на „Фени Индустри“ да истраат во борбата за своите права, но не преку насоките, кои сега ги добиваат од постоечкиот синдикат, кој […]

Реакција за протестот на работниците на Фени Индустри


На 29.09.2016 година во Домот на АРМ во организација на Балканскиот форум за безбедност, се одржа панел-дискусија на тема „Безбедноста во програмските определби на македонските политички субјекти“, на која учество зема и Левица, претставувана од членката на ЦК на партијата, Жаклина Анастасова. Во продолжение можете да го прочитате нејзиното излагање […]

Жаклина Анастасова – Злоупотребена безбедност


Соборки и соборци, со нашата заедничка и истрајна борба овие два месеца, го спречивме укинувањето на владеењето на правото што го изврши таканаречениот Претседател на РМ. Ова е првпат да успееме преку протести да извојуваме ваква важна победа против режимот! Но, нашите барања не завршуваат со повлекувањето на аболициите. Нашите […]

Барањата на протестното движење мора во целост да се исполнат!