протест


Работниците на „Фени Индустри“, предводени од постоечкиот синдикат, протестираат пред банките кои ја отпочнаа стечајната постапка. Нивниот протест го поддржува актуелниот градоначалник на Кавадарци. Левица апелира до работниците на „Фени Индустри“ да истраат во борбата за своите права, но не преку насоките, кои сега ги добиваат од постоечкиот синдикат, кој […]

Реакција за протестот на работниците на Фени Индустри


Во недела, 30 април, во 12.30 часот Левица ќе одржи прес конференција по повод Први мај, интернационалниот ден на трудот. Прес конференцијата ќе се одржи кај споменикот на синдикалното движење во бивша Југославија, што се наоѓа во близина на автобуската постојка наспроти Југодрво и Олимпискиот базен, крај улицата што води […]

Покана за прес | Први мај – ден за протест, ...


Левица отворено го поддржува протестот за Поддршка на деца и возрасни со посебни потреби, мирен протест, кој ќе започне во Жена парк – Скопје на 20. април, во четврток, од 9 часот. Во време кога немаме власт, а имаме властодршци, во време кога приоритетите на политичките партии се фокусирани кон […]

Проблемите на лицата со посебни потреби не смеат да се ...Левица го поддржуваше и ќе продолжи да го поддржува народниот изблик на незадоволство против диригираните одлуки на Уставниот суд. Нашите членови и досега даваа поддршка и активно учествуваа на протестите организирани од страна на граѓанскиот сектор. Сметаме дека владеачката елита е спремна да отиде предалеку во намерата да се спаси […]

Левица го поддржува протестот пред Уставниот суд!