савески


Денес, понеделник, 29 мај, во 13.00 во Основниот суд 1 Скопје ќе продолжи судскиот процес против членот на Президиумот на Левица, Здравко Савески заради неговото учество во протестите од минатата година. Судскиот процес против Здравко Савески трае веќе повеќе од една година, но и покрај тоа е на самиот почеток. […]

Продолжува судскиот процес против членот на Президиумот на Левица, Здравко ...


Утре, петок 7 април, во 11.30 во Основниот суд Скопје 1 ќе продолжи судењето на нашиот член Здравко Савески заради неговото учество во протестите против ненародната власт од минатата година. Поради континуираните одложувања на рочиштата поради различни причини, објективни и субјективни, процесот против него трае веќе една година. Бавната правда […]

Продолжува судскиот процес против нашиот член Здравко Савески


Почитувани новинари и претставници на медиумите, Политичката партија „Левица“, ќе одржи прес конференција по повод продолжување на судската кривична постапка против нашите членови од највисокото партиско раководство, кои се обвинети за учество во толпа при демолирањето на Канцеларијата на Претседателот на РМ, на овогодинешните априлски протести против контроверзната и противправна […]

Покана за прес – Продолжува судскиот прогон на Савески и ...