сад


Остро го осудуваме свирепото и политички мотивирано убиство на иранскиот генерал-мајор Касем Сулејмани извршено во Багдад од страна на окупационите американски воени сили во регионот! Ваквиот непромислен акт на САД, кој не само што е нелегален и спротивен на сите меѓународни акти и конвенции, туку истиот етички е крајно неоправдан […]

Сочувство и солидарност со народите од Блискиот Исток во борбата ...


Пред неколку дена, на 6. април 2017, американската морнарица изврши напад на воздушната база Ал Шајрат во централната област на Хомс во Сирија. Нападот врз силите на сириската влада е без претходна истрага и без мислење на меѓународната заедница. Американскиот империјализам со впуштањето во демонската војна во Ирак ја наруши […]

Војна: Нападот врз Сирија е продолжување на војната