сиромаштија


Случајот со работникот и раководител на “Ѓавато” – Попов, кој  формално правно е на боледување, а во суштина престојува на работното место и работи е показател за притисоците со кои се соочуваат работници кои ги исполнуваат условите за боледување, но поради страв од губење на работното место се подготвени и […]

Случајот со работникот и раководител на “Ѓавато”


Македонското општество веќе 26 години пропаѓа, а одговорноста за распадот е кај криминалните политички и бизнис елити. Во последните неколку години се повеќе паѓаат маските на елитите. Тие не сакаат да има подобар живот за мнозинството граѓани, а кризите што ги предизвикуват го погодуваат обичниот човек! Последните случувања во македонското […]

МАНИФЕСТ НА ОБЕСПРАВЕНИТЕ И ОСИРОМАШЕНИТЕ ГРАЃАНИ


Вообичаената практика – безмилосно да се трошат народните пари за организација на новогодишни настани, продолжува. Градот Скопје предвидено е да потроши вкупно 5 милиони денари, а згора на тоа и од општина Центар најавуваат организација на новогодишна прослава, така што на неколку метри раздалеченост, во центарот на градот, ќе има […]

Да им се помогне на сиромашните граѓани, наместо да се ...