Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  ТАГ:

  На пробугарската влада со протести да ѝ кажеме НЕ за бугаризација

  Маските за „европска Македонија“ на нелегитимната власт на пробугарскиот СДС одамна се паднати. Сите декларирани алузии за македонскиот идентитет, јазик, политичка автономија и сувереност,...

  Османи го крие протоколот затоа што предвидува учебниците да се пишуваат во Бугарија

  Министерот Бујар Османи неколку дена одбива да го објави Протоколот со Бугарија, иако претходно изјави дека е спремен веднаш, штом Владата го одобри предлогот,...

  Левица бара протерување на бугарскиот амбасадор

  Минатата недела сведочевме на бројни понижувања на македонскиот народ и држава. Највисоките претставници на неколку земји од Европската унија, македонскиот народ и јазик ги...

  Владата, ЕУ и НАТО преку молк ги поддржуваат бугарските територијални претензии кон Македонија

  Пред неколку дена од Народното Собрание на Република Бугарија беше испратена национал-шовинистичката порака со територијални претензии кон Република Македонија. Порака идентична на оние од...

  За прв пат билатерален спорт влегува во преговарачка рамка на ЕУ врз грбот на Македонија

  Две години Левица предупредува за штетноста од преговорите со Бугарија и бара нивен прекин. Владата на СДСМ и ДУИ, која не зависи од електоратот,...

  Со усвоените амандмани ЕУ го поддржа шовинизмот на Бугарија

  На 19-ти мај, Европскиот парламент со 508 гласа ЗА и 56 ПРОТИВ го изгласаа Извештајот за напредокот на Македонија на известувачот и бугарскиот европратеник,...

  Последни објави