Амар Мециновиќ

„На состанокот на Европската Левица со нашите сродни партии (кои организираа масовен протест во Франција) разговаравме токму за овие работи....

На петтиот ден од сенародниот протест, на кој македонскиот народ кажува НЕ за наметнатиот бугарски ултиматум преку „францускиот предлог“ - со кој се омаловажува македонската посебност, историја и јазик, пробугарскиот СДС и терористичката ДУИ се обидоа да исценираат инцидент за подгревање на меѓу-етнички тензии....