Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Според протоколот идеите на АСНОМ се злосторнички, а Македонија треба да биде Бугарска колонија

На 17-ти јули 2022 година, потпишан е протоколот од Вториот состанок на Заедничката меѓувладина комисија формирана врз основа на членот 12 од понижувачкиот т.н...

Најголемиот непријател на македонското движење е михајловизмот

Големиот Георги Димитров рекол дека најголемата непријател на македонското движење е фашизмот и бандата на Михајлов! На вчерашниот протест за слобода на Ламбе Алабаковски говори...

Единствен кој треба да се гони кривично е претседателот на здружението „Ванчо Михајлов“!

Денешната објава за експресно апсење на лицето кое го запали клубот, што го носи името на фашистот Ванчо Михајлов, само потврди дека власта на...

Рехабилитацијата на фашизмот започна уште со споменикот на балистот Џемаил Хаса во 2006 година

Во 2006 година, во село Симница, Општина Гостивар, подигнат е споменик на Џемаил Хасани, водач на балистите за Западна Македонија и соработник на италијанските...

Левица поднесе Резолуција против фашизмот во Собранието на Република Македонија

Денеска пратениците на Левица во Собранието на Република Македонија, поднесоа Предлог-резолуција против рехабилитација и глорификација на фашизмот, нацизмот и нивните современи облици. Во Резолуцијата детално...

Да живее победата над фашизмот

Во чест на Денот на победата над фашизмот, делегација од членови на Централниот комитет на Левица учествуваа на церемонијата, организирана од страна на Амбасадата...

Последни објави