Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  ТАГ:

  Референдумското прашање е спротивно на европските стандарди утврдени од Венецијанската комисија

    Собраниската Одлука за распишување на референдумот за планираната и наметната промена на уставното име на Република Македонија не е во склад со конституционалниот концепт...

  Смртните правни пречки поради кои т.н. Преспански договор е клинички мртов

    Процедуралните аспекти на потпишувањето и ратификувањето на т.н. Преспански договор се толку големи и суштествени што доведуваат до негова апсолутна ништовност. Провокација за овој блог...

  Максимален труд за минимална плата: Контроверзите и неуставноста на новите законски измени

    Измените во законот за минимална плата е трул компромис меѓу социјал-демократите и бизнис-лобито во Владата. Во измените, за првпат, се дефинира нормираниот учинок како...

  Последни објави