АСНОМ

По повод двата Илинденa Левица им го честита 2 Август на сите Македонци со порака дека ние, Македонците, мора да учиме од минатото и да изградиме држава, која ќе биде држава за народот, наместо како досега, држава заробена и алатка во рацете на тесен круг имотна врхушка....