Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Левица – Битола: Современ противпожарен објект и нови противпожарни возила остануваат во низата предизборни лаги

Предизборните ветувања дека Битола конечно ќе добие современ објект не се исполнети. Зграда која делумно ќе ги исполнува новите стандарди е уште една лага,...

(Видео) Сликата на последиците од приватизацијата на фабриките на народот

Живот за богатите, а сиромаштија за работниците се карактеристиките на приватизацијата која започна во 1989 година. Масовни отпуштања од работа, намалени плати и повеќе од...

Левица – ЛО Битола засади дрвца на местото на уништениот дрворед на „Рузвелтова“

Денес дел од активистите на Левица - Битола, организираа акција на улица „Рузвелтова“ со засадување на дрвца на местото на уништениот дрворед од страна...

Велосипедските патеки никогаш не станаа реалност на битолчани

Предизборно ветуваше многу, но реализираше малку. Градоначалничката Наташа Петровска неколку пати изјави дека Битола ќе биде велосипедски град. Од ветеното не реализираше ништо. Битола...

Урбаното разубавување се претвори во градежно силување

Изминативе денови бевме сведоци на уништување и сечење на дрворедот пред поштата на ул „Рузвелтова” во Битола. Во занесот од предизборната кампања, градоначалничката Наташа Петровска...

20 години од масакрот кај Вејце

На 28 април 2001 година, осуммина припадници на специјалната единица „Волци" и на „Посебната единица на СВР Битола“, беа убиени масакрирани и живи запалени...

Последни објави